Pianistisch Perspectief
search
  • Pianistisch Perspectief

Pianistisch Perspectief

Auteur/Compositeur
Bob Brouwer
Éditeur
Damon
Article
Livre

Toonaangevende analyse van de pianotechniek volgens de inzichten van Tobias Matthay

De pianotechniek is gebonden aan onontkoombare natuurwetten. Zowel de werking van het instrument als de anatomie van de pianist vertoont wetmatigheden die algemeen geldend zijn. Deze principes zijn zo eenvoudig dat zelfs een kind ze kan begrijpen. Tobias Matthay gaf de pianotechniek deze objectief wetenschappelijke basis.

Matthay's diepgaande en toch eenvoudige analyse van de pianotechniek geeft de (leerling)pianist optimale mogelijkheden zijn muzikale voorstellingen te realiseren. Ze verschaft een inzicht en perspectief waarbij de technische horizon zich steeds samen met de artistieke ontwikkeling verlegt en steeds nieuwe en diepere ervaringen zich aandienen. Techniek en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit werk behandelt de theorieën van de Londense componist, pianist en pedagoog. 'Pianistisch perspectief' is daarmee een onmisbaar boek voor pianisten, pianodocenten en –studenten en geïnteresseerde amateurs.

Bob Brouwer geeft Matthay's theorieën op een heldere manier weer en vult deze aan met talrijke oefeningen en muziekvoorbeelden. Naast de pianotechniek behandelt Brouwer belangrijke onderwerpen als interpretatie, lesgeven en studeren.

In september 2007 is de tweede herziene herdruk verschenen. Hierin zijn enkele verbeteringen aangebracht en een handig register is toegevoegd.

In juli 2013 is de derde herziene druk verschenen.

18,90 €
Quantité
En stock
Stock par magasin
Anvers Disponible
Louvain Disponible

53513
9789055736980