Madonna, de Stem van een Generatie
search
  • Madonna, de Stem van een Generatie

Madonna, de Stem van een Generatie

Auteur/Compositeur
Gust De Meyer
Kurt Jaspers
Dirk Timmerman
Éditeur
GARANT UITGEVERS
Article
Livre

Over het boek:
Zowat 15 jaar al staat Madonna aan de top van de internationale muziekscene. Het grote publiek kent haar van haar muziek en haar imagoveranderingen. Ze beroert, beïnvloedt, inspireert miljoenen mensen. Voor slechts weinigen is ze alleen maar een zangeres, een 'artieste', voor velen is ze onder meer het voorbeeld van 'the American dream', van feminisme, voorvechter van de emancipatiebeweging, ... Het eerste hoofdstuk ontleedt Madonna 's muziek, die onlosmakelijk verbonden is met haar videowerk en imago. Madonna is een meesteres in het creatief samplen. Het tweede hoofds~ gaat over Madonna's populariteit, gemeten aan haar recente Drowned World Tour. De commercialisering van de tour, de impact van de media en de fans, de ontmoetingen met de crew komen hierbij aan bod. Het derde hoofdstuk bespreekt de culturele betekenis van Madonna, haar invloed op haar generatie. Zo heeft zij als geen ander de fans een onconventionele levensstijl voorgehouden. Door vaak zichzelf te relativeren heeft ze het grote publiek begrip doen opbrengen voor al wie zich niet goed in zijn vel voelt, wie anders is en anders doet.

Uit de inhoud:
Evolutie van Madonna's muziek (Eerste twee albums: slut-look :Cii -'True blue' en 'Who's that girl?': zelfbewuste artieste -'Like a prayer' en 'In bed with Madonna': zelfreflecterende artieste 'Erotica', 'Sex' en 'Body of evidence': seksoffensief Van 'Bedtime stories' tot 'Evita'; rust na de storm -'Ray oflight' en 'Music': introspectief, explosief) -Impact van Madonna's populariteit (Drowned World Tour -Barcelona: premiere en fans Milaan: merchandising -Berlijn: media -Parijs: crewLonden: thuisgevoel) -Culturele betekenis van Madonna ( Postmodern mengen -Feminisme -Etniciteit, seksuele emancipatie en homobeweging Politiek? -Who 's that girl?).

Over de auteur(s)
Dirk Timmerman is actief in diverse sectoren van de muziekindustrie. Kurt Jaspers is werkzaam bij Ultratop, de Belgische nationale hitparade. Gust De Meyer is hoogleraar aan de K.U.Leuven, Departement Communicatiewetenschappen

13,50 €
Quantité
En stock
Stock par magasin
Anvers 1 à 2 jours ouvrables
Louvain Disponible

63240
9789044111767