Vioolwereld - Deel 1
search
  • Vioolwereld - Deel 1

Vioolwereld - Deel 1

Instrument
Viool
Auteur/Compositeur
Nico Dezaire
Jaap Kastelein
Éditeur
EDUCATIEVE MUZIEK & MEDIA
Article
Partition + audio en ligne

Vioolwereld deel 1 is bedoeld voor leerlingen vanaf 7 jaar en is zo geschreven dat er geen specifieke muzikale voorkennis voor nodig is. De methode kan individueel en in de groepsles worden gebruikt.

Wie met Vioolwereld aan de slag gaat, zal ontdekken hoe verfrissend de nieuwe aanpak is. Voor de leerling brengt elke bladzijde weer een nieuwe verrassing. Leerlingen leren telkens andere dingen en niet één bladzijde is qua inhoud hetzelfde. Ook de docent zal aangenaam verrast worden door de doordachte structuur in rubrieken en de samenhang daarvan.

Het zal meteen opvallen dat de leerling aanvankelijk niet via noten maar via speelopdrachten wordt aangestuurd en dat deze methode meer teksten, foto's en grepenschema's biedt dan ander lesmateriaal. Pas na een paar maanden beginnen leerlingen met het notenschrift. Naast het boek bevat de methode een website. Hier kunnen demo- en begeleidingstracks worden gedownload, evenals demonstratievideo's en pdf's met begeleidingspartijen voor viool of piano.

In feite slaat Vioolwereld daarmee een brug tussen het traditionele leren via notenschrift en het op gehoor leren zoals gebeurt in het Suzukionderwijs en in de pop-, jazz- en volksmuziek.

24,95 €
Quantité
En stock
Stock par magasin
Anvers Disponible
Louvain Disponible

142765
9790803556576