Een Merkwaardig Leven Lang Klassiek
search
  • Een Merkwaardig Leven Lang Klassiek

Een Merkwaardig Leven Lang Klassiek

Auteur/Compositeur
Jeremy Denk
Article
Livre
Éditeur
HET SPECTRUM

Pianist Jeremy Denk en zijn zoektocht naar de essentie van de klassieke muziek

In Een merkwaardig leven lang klassiek beschrijft de wereldberoemde klassiek pianist Jeremy Denk zijn zoektocht naar de essentie van de klassieke muziek. Waar velen bij klassieke muziek meteen denken aan imponerende concertzalen en grandioze opvoeringen, voert Denk ons mee naar de alledaagse realiteit achter alle pracht en praal. Hij duikt dieper in de klassieke stukken die hem hebben gevormd - van Mozart tot Brahms - en belicht de kern van de muziek aan de hand van drie pijlers: melodie, harmonie en ritme.

In levendig en fantasierijk proza deelt Denk de meest betekenisvolle lessen uit zijn leven, of het nu gaat om die ene toegewijde muziekdocent op de middelbare school, de lessen van een plaatselijke dirigent of het nalatenschap van de grootheden in de klassieke muziek. Bovendien herinnert hij ons eraan stil te staan bij datgene wat de muziek ons kan bieden: troost, plezier, afleiding en bovenal een toevluchtsoord.

Jeremy Denk is een van de voornaamste klassieke pianisten van dit moment en schrijft voor onder andere de The New Yorker, The New Republic, The Guardian en The New York Times Book Review. In 2013 ontving hij een MacArthur ‘Genius' Fellowship voor zijn bijdrage aan de klassieke muziek, en hij speelde onder meer met het New York Philharmonic en het Chicago Symphony Orchestra.

Over Een merkwaardig leven lang klassiek:

'Jeremy Denk schreef een liefdesbrief aan de muziek, en aan de muzikale lessen in zijn leven.' Conrad Tao, pianist en componist

'Schitterend' The New York Times

29,95 €
Quantité
En stock
Stock par magasin
Anvers Disponible
Louvain Disponible

151178
9789000382699