Het Verborgen Leven van Jean-Philippe Rameau
search
  • Het Verborgen Leven van Jean-Philippe Rameau

Het Verborgen Leven van Jean-Philippe Rameau

Auteur/Compositeur
Veerle Deknopper
Article
Livre
Éditeur
UITGEVERIJ ASPEKT

Een stokoude man wacht tijdens de Franse Revolutie op zijn executie. Hij blikt terug op zijn leven vanuit zijn Parijse cel:

Ergens op een bergpas die van Italië naar Frankrijk loopt, reist een jongeman naar huis. Het is de componist Jean-Philippe Rameau (1683-1764). Niemand vermoedt op dat moment - ook hijzelf niet - dat hij later zal worden herinnerd als een van de meest bepalende kunstenaars van zijn tijd. De ontmoeting met een kleine jongen die vlierhouten fluitjes maakt en er de wijde natuur mee intrekt, verandert echter alles. Gedreven door hun dromen zullen ze samen al dan niet bewust het hele Franse muzieklandschap veranderen. Het is een wervelende tijd waarin schrijvers en filosofen verlichte ideeën verspreiden en elkaar bekampen. Ook componisten blijven niet gespaard. Eigenzinnig als de knapen zijn, laten ze zich door niemand beïnvloeden. Die echte vrijheid blijkt hun ware weg naar succes.

Veerle Deknopper (1976) is schrijfster en beeldend kunstenares. Ze is vooral actief op het terrein van de klassieke muziek en maakt deel uit van de experten-commissie van de Vlaamse Overheid. Ze schreef eerder de populaire historische roman Clémentine, het meisje van de piano (uitgeverij Aspekt) en werkt freelance voor o.a. duidingsblad Tertio.

Barokvioliste Ann Cnop: Veerle Deknopper doet het weer! Een goed gebalanceerde roman, waarin gefundeerde his-torische en goed verscholen autobiografische elementen met een groot gemak verwerkt zijn in een fantasierijk verhaal.

19,95 €
Quantité
En stock
Stock par magasin
Anvers Disponible
Louvain Disponible

151337
9789464625554