Arno: een lach en een traan

Auteur/Compositeur
Gilles Deleux
Article
Livre
Éditeur
UITGEVERIJ EPO

Woord vooraf Ozark Henry & Thé Lau.

Een verrassende biografie met veel affiniteit voor de fascinerende kunstenaar: Arnold Charles Ernest Hintjens... Een carrière van bijna 40 jaar, rijk aan ervaringen en lessen...

'Putain, putain', 'Jive To The Beat', 'Vive ma liberté', 'Les yeux de ma mère', 'Jean Baltazaaarr', of nog 'Les filles du bord de mer': het zijn allemaal successen van Arno. De zanger zit vandaag op een stevige reputatie van België tot Frankrijk, via Canada tot Zwitserland en Nederland. Maar het is niet vanzelf gegaan. Arno Hintjens heeft er voor moeten knokken, heeft ontelbare moeilijkheden overleefd.

Deze biografie begint met zijn kinderjaren in Oostende en eindigt met zijn laatste album Jus de Box in het voorjaar 2007. Natuurlijk ook de geschiedenis van zijn eerste groepen Freckle Face, Tjens Couter en T.C. Matic. De artiest Arno vindt dat elk van zijn platen met een bepaalde periode samenvalt. Elk van die platen is in dit boek een mijlpaal.

Voor het oorspronkelijke boek Arno. Un rire et une larme heeft de auteur meerdere jaren boeiend onderzoek verricht naar de artiest Arno en zijn omgeving. Hij heeft gepraat met zijn inmiddels overleden grootmoeder, maar ook met collega's en artiesten als Michel Piccoli, Stephan Eicher, Salvatore Adamo, Tom Barman, Jean-Baptiste Mondino en vele anderen. Voor de Nederlandse uitgave heeft de auteur zijn tekst herwerkt en geactualiseerd.

23,00 €
Quantité
Sur commande / Habituellement expédié sous 7 jours

58224
9789064454400