Folk (Music) Education, Naar een Didactiek van de Folk
search
  • Folk (Music) Education, Naar een Didactiek van de Folk

Folk (Music) Education, Naar een Didactiek van de Folk

Author/Composer
Filip Verneert
Thomas De Baets
Item type
Boek
Publisher name
GARANT UITGEVERS

Hoe word je een folkmuzikant? Het is een muzikale en persoonlijke reis langs veel verschillende wegen. Folkmuzikant worden is een proces waar bij de context van groot belang is: de gemeenschap van folkmuzikanten, de inbedding in de traditie, de sociale beleving van muziek spelen en het leren van elkaar.

In dit boek gaan we op zoek ‘naar een didactiek van de folk'. We merken immers dat folk meer en meer aandacht krijgt in het onderwijs en dit roept vragen op over de eigenheid van het leren en onderwijzen van folkmuziek. Deze publicatie sluit daarmee aan bij de internationale interesse in popular music pedagogies, en wil een bijdrage leveren aan de concretisering van een authentieke vakdidactiek voor de folkmuziek. In het boek komen diverse ervaringsdeskundigen aan het woord, elk met hun eigen invalshoeken en perspectieven.

'Eindelijk! Eindelijk heeft de leraar, beginnende muzikant en geïnteresseerde lezer die zich op folk dan wel volksmuziek wil storten een uitgebreide bron van informatie. Moge dit boek ervoor zorgen dat vele jongeren de smaak te pakken krijgen. Dat moet lukken en dan blijven verleden, heden en toekomst één groot geheel.'

— Dree Peremans (producer en auteur van o.a. Naar de bronnen van de Folk)

€26.50
Quantity
Product in stock
Stock per store
Antwerp Available
Leuven Available

151239
9789044138757