Skills & Scales in Focus - Deel 1 en 2 (Altsaxofoon)
search
  • Skills & Scales in Focus - Deel 1 en 2 (Altsaxofoon)

Skills & Scales in Focus - Deel 1 en 2 (Altsaxofoon)

Instrument
Altsaxofoon
Author/Composer
Robert Van der Laarse
Publisher name
ROBERT VAN DER LAARSE
Item type
Sheet music

Met dit boek speel je stukken in verschillende stijlen, gerelateerd aan majeur of mineur toonladders, swingende duetten, latin ritme's of klassiek getinte melodieën, waarbij in kleine stapjes de lesstof wordt aangeboden en uitgelegd. Het leren spelen en begrijpen van verschillende toonladders zijn basisvaardigheden voor de beginnende muzikant. Deze stevige ondergrond is nodig om later de uitgebreide muziektheorie van akkoorden en improvisatie te kunnen begrijpen.

Deel 1 van Skills & Scales in Focus beperkt zich slechts tot de basiskennis van de muziek- theorie. Het Hafabra A examen moet men kunnen behalen als deze methode tot en met bladzijde 30 is behandeld.

In deel 2 van Skills & Scales in Focus wordt de basiskennis over de verschillende toonladders uitgebreid met de harmonische en melodische toonladders. Ook hier gaan de toonladderoefeningen gepaard met leuke muziekstukjes in verschillende stijlen. Eveneens zal veel aandacht worden besteed aan de speelsnelheid (techniek) en dynamiek.

Het is aan te bevelen om naast dit boek vanaf les unit 3/4 te starten met Blues in Focus deel 1.

Beide boeken vullen elkaar aan wat betreft theorie-uitleg en techniekoefeningen. Ze hebben ongeveer dezelfde moeilijkheidsgraad.

€21.95
Quantity
On order / usually despatched in 7 working days

80499
9789490927035