Gitaarplezier - Vol.1
search
  • Gitaarplezier - Vol.1

Gitaarplezier - Vol.1

Instrument
Gitaar
Author/Composer
Ronald Stassen
Publisher name
UITGEVERIJ GITARO
Item type
Sheet music

Je kan nu vanaf 8-jarige leeftijd starten met je favoriete instrument te leren spelen. Deze vernieuwende methode is volledig afgestemd op de vereisten van het nieuwe decreet dat sinds 1 september 2018 in alle Vlaamse academies in werking is getreden. Het nieuwe decreet geeft de mogelijkheid om een extra jaar instrument aan te bieden in de 2de graad van het DKO. ‘Gitaarplezier' is volledig afgestemd op deze nieuwe structuur. Je kan dit boek en de reeks ‘Gitaarplezier' ook gebruiken om op eigen houtje te leren spelen. Er is geen voorkennis nodig om met dit boek aan de slag te gaan.

Alle basistechnieken om klassieke gitaar te leren spelen worden stap voor stap aangeleerd. Meer dan 50 liedjes zorgen ervoor dat dit boek goed voorzien is van interessant muziekmateriaal om de leerling te enthousiasmeren. Hierdoor zullen al snel liedjes worden voorgespeeld aan vriendjes of familie. Je vindt in dit boek een heldere uitleg met duidelijke afbeeldingen, heldere overzichten en onze mascotte: Gekko de gitarist.

De 3 hoofdstukken zijn telkens belangrijke mijlpalen in het aanleren van de basis van gitaar. Aan het begin van ieder hoofdstuk krijg je een duidelijk overzicht wat je zal leren. Ieder hoofdstuk eindigt met notenleeroefeningen en een creatieve opdracht. Per hoofdstuk komt het groepsmusiceren veelvuldig aan bod, zelfs vanaf de eerste les. Via kleine opdrachten (invullen, verkennen, opzoeken,…) wordt de onderzoeker in de leerling aangewakkerd en in de juiste richting gestuurd. Spelenderwijs worden dus de verschillende competenties aangewakkerd.

Je kan op www.gitaarplezier.be alle muziekstukken beluisteren en zelfs meespelen met filmpjes uit het ‘gitaarplezier kanaal' van youtube. Je vindt er ook artikels over gitaar, downloadbare partituren, nieuwe muziekstukken, gitaargames, theorieblaadjes, …

In De Kunstkoepel (Lanaken, Zutendaal en Bilzen) waar ik sinds 2005 lesgeef, wordt door directeur Roland Smeets en mijn medecollega's steeds vooruitstrevend gewerkt om vernieuwende manieren van lesgeven uit te proberen en te evalueren. Deze ervaringen van lesgeven zijn in dit boek opgenomen.

Ronald Stassen

€20.00
Quantity
In Stock
Stock per store
Antwerp Available
Leuven Available

107492
9789082588415