De Oase van Douz
search
  • De Oase van Douz

De Oase van Douz

Author/Composer
Marc Goris
Publisher name
UITGEVERIJ KRAMAT
Item type
Book with cd

Het verhaal vertelt hoe een koekoek op avontuur trekt, in Noord-Afrika terechtkomt en daar wonderbaarlijke dingen ziet en beleeft. Hij geraakt echter gewond, en krijgt heimwee naar zijn thuis, en beslist terug te keren. Op zijn terugtocht rijdt hij mee met een karavaan, doet de oversteek naar Europa aan boord van een piratenboot en komt langs Spanje en Frankrijk. Thuis aangekomen beslist hij elk jaar tijdens de wintermaanden, enkele maanden terug naar Afrika te trekken om al die wonderbaarlijke dingen terug te zien en te beleven. En zo wordt onze koekoek een trekvogel!

De muziek is gebaseerd op het lied ' L'Inverno è passato'. Het thema van dit lied wordt telkens aangepast aan de omgeving in het verhaal... Zo is er een Arabisch geïnspireerde versie, een Spaanse, een Franse versie, en nog meer....
Koperkwintet Brassery wil met dit project ook een platform aanbieden voor leerkrachten en kinderen. Dit platform is een applicatie waarbij je je zelfverzonnen verhaal zelf kan inspreken en opfleuren met zelfgemaakte tekeningen. Je kan percussie en drums bijvoegen, en dit alles laten begeleiden door zelfgekozen geluidsfragmenten van Brassery.
Het resultaat kan uiteindelijk gedownload worden als je persoonlijke editie, bovendien is er de mogelijkheid om je eigen versie van het verhaal uit te voeren begeleid door Brassery.

Brassery is een ensemble dat de koperblaasinstrumenten op een originele en frisse manier wil presenteren. Brassery wil de muzikale veelzijdigheid van de koperblazers in de kijker zetten met kwaliteitsvolle, voor een groot publiek toegankelijke concerten en muziektheater.

€19.50
Quantity
On order / usually despatched in 7 working days

109239
9789462420908