Bob Dylan in de studio

Author/Composer
Patrick Roefflaer
Item type
Book
Publisher name
UITGEVERIJ EPO

Rare meneer, die Bob Dylan. Geen aangename mens, schijnt het: erg gesloten en in zichzelf gekeerd, maar erg fascinerend. Het is een mysterie hoe hij er steeds weer in slaagt om zulke prachtige platen te maken. Hij lijkt er alles aan te doen om zowel de opnamen als het uiteindelijke resultaat âВЂВ“ de elpees of cd's âВЂВ“ te saboteren. Zo weigert hij uitleg te geven aan zijn muzikanten of uitgebreid te repeteren. Hij geeft de toonaard niet aan, en ook niet wanneer hij aan een nieuw nummer gaat beginnen.

 

In Bob Dylan in de studio vindt de lezer het volledige achtergrondverhaal van elk van zijn bijna veertig studioplaten aan de hand van vele details en citaten van betrokken muzikanten en producers. Waar en wanneer vonden de opnamen plaats? Wie werkte eraan mee? Wat is er in de studio gebeurd? Wat waren de reacties bij het verschijnen? Kortom: waarom zijn die platen zoals ze zijn en hoe zijn ze zo geworden?

 

'Ik breek geen regels, want ik zie geen regels die gebroken moeten worden. Wat mij betreft zijn er geen regels.' - Bob Dylan, 1966

€23.50
Quantity
On order / usually despatched in 7 working days

71596
9789064457272