Felix Mendelssohn Bartholdy: zijn Geloof Belicht vanuit zijn Brieven
search
  • Felix Mendelssohn Bartholdy: zijn Geloof Belicht vanuit zijn Brieven

Felix Mendelssohn Bartholdy: zijn Geloof Belicht vanuit zijn Brieven

Author/Composer
Mar Van der Veer
Publisher name
Skandalon
Item type
Book

De muziek van Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847), componist van onder andere de oratoria Paulus en Elias, is wereldberoemd. In eigen tijd werd hij op handen gedragen en als protestants musicus beschouwd. Maar nazi-Duitsland zag hem als jood, haalde zijn standbeelden omver en verbood zijn muziek.

Wat weten we van het geloof van deze componist? In de bijna zesduizend brieven die Mendelssohn Bartholdy schreef, komen zijn geloofsopvattingen regelmatig aan de orde. Uit deze brieven zijn de citaten rondom geloof en leven voor het eerst bij elkaar gebracht. Het is een bonte mengeling van scherpe observaties en humoristische en ontroerende uitspraken. Theoloog en kerkmusicus Mar van der Veer leest ze in samenhang en plaatst ze tegen de achtergrond van kerkelijke en maatschappelijke ontwikkelingen aan het begin van de negentiende eeuw.

Dit boek volgt het wonderkind Felix vanaf zijn kinderjaren, tijdens zijn gelukkige huwelijk en zijn indrukwekkende muzikale loopbaan, tot en met zijn vroege overlijden op 38-jarige leeftijd. Het geheel levert een verrassend nieuw portret op van deze grote componist, die in de preek bij zijn rouwdienst als ‘ein edler, kindlich frommer Mensch’ werd getypeerd. Mendessohn was niet alleen componist, maar ook een begenadigd schilder. Kleurenafbeeldingen van zijn schilderijen zijn opgenomen in het boek.

€35.00
Quantity
In Stock
Stock per store
Antwerp Available
Leuven 1 or 2 business days

152843
9789083041995