De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach
search
  • De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach

Author/Composer
Govert Jan Bach
Publisher name
Rubinstein
Item type
Book with cd

Hernieuwde uitgave met 7 cd’s, een hoorcollege vol muziekfragmenten inclusief een uitvoering van de Matthäus Passion door Ton Koopman.

‘De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is een groot kunstwerk, een mijlpaal in de muziekgeschiedenis. Uit de talloze opnames van de Matthäus Passion blijkt een grote verscheidenheid van muzikale smaken en opvattingen: van opnames met enorme koor- en orkestbezettingen tot een meer kamermuzikale aanpak, tot zelfs nagenoeg solistische bezettingen, al dan niet met historische instrumenten. Steeds weer blijkt dat de geniale muziek van Bach wel tegen een stootje kan. Bach’s ‘Erbarme dich’ blijft fascineren, al wordt het gespeeld op draaiorgel De Arabier!

Over de Matthäus Passion zijn boekenkasten volgeschreven, zowel wetenschappelijke studies als boeken voor ‘gewone’ muziekliefhebbers. Maar muziek moet natuurlijk klinken, daarom is een luisterboek over dit meesterwerk een uitstekend idee. En hoe bijzonder is het, dat dit luisterboek samengesteld is door een directe nazaat van Johann Sebastian Bach!

Meer te weten over de muziek en de context ervan betekent een verdieping van het luisteren. Ook ik bestudeer steeds weer de mij zeer bekende partituren en lees de nieuwste literatuur over Bach. Telkens als ik muziek van Bach uitvoer probeer ik iets meer van zijn genie te begrijpen. Zijn unieke composities stellen me tijdens repetities en concerten nog steeds voor nieuwe verrassingen.

€19.95
Quantity
On order / usually despatched in 7 working days

153031
9789047624240